Ada påsken 2018

Ada påsken 2018

Heisann!

Velkommen til hjemmesiden min! For tiden bor jeg i Svinndal med barna mine og hundene mine. 

Jeg driver et lite oppdrett av dual purpose Labrador. Jeg ønsker at de først og fremst skal være friske, at de skal se ut som labradorer og samtidig ha lyst til og kunne jobbe litt også. Jeg etterstreber å bruke hannhunder jeg vet har jaktlige egenskaper men det er ikke alltid så lett å finne. Spesiellt nå etter lange tider med lite aktivitet på grunn av coronaen.

Jeg fikk min første hund når jeg var 18 år gammel. Det var en svart tispe. Hun kom fra Gerd I Hansen, Cha's kennel og het Cha's Olympia. Pia var en veldig grei hund som nok dessverre hadde litt bagasje med seg når jeg fikk henne. Vi kom likevel til premiering på jaktprøve, ble NVCH og vi kom på 6. plass i NM Viltspor. Pia var en liten utfordring og jeg lærte utrolig mye gjennom henne. Vi gikk mange kurs på Lilleng Hundesenter for Karsten Karlsen. Det ble etologi-kurs og figurantkurs. Jeg endte opp som godkjent figurant på karaktertest og funksjonsanalyse. Dette har formet mitt videre hundeliv. 

Min neste hund var Cha's Isabell, også fra Gerd. En fantastisk god hund. Avbalansert i enhver situasjon og tenkte ikke en eneste vond tanke. Hun var tenkt å være starten på oppdrettet mitt men fikk en bakre pol så det ble det ikke noe av. I godt voksen alder skulle hun bare på besøk til Marianne Hamre og Trygve Sørli. De hadde da en hannhund fra meg fra før. Hun kom ikke hjem igjen gett, men hadde et fantastisk liv som familiehund resten av sine dager.

På dette tidspunktet kom jeg i kontakt med Lena Bjørnelin, Wimsey's kennel, i Sverige. Fra henne fikk jeg Wimsey's Charlotte Russe. Lotta kom til meg når hun var ca 2 år og Lotta er stammor til alt jeg har i dag. Jeg husker som det var i går at jeg satt alene på badet i 3. etasje hos mine foreldre og tok imot det første kullet. 16.09.1997 kom de og 11 stk ble det.. Far var Jayncourt The Captain og han bodde i Danmark. Siden Lotta ikke var vaksinert for å reise til DK ble parringen gjort på fergekaia i Helsingborg. Artige minner i dag 🙂 Mine foreldre og jeg var skjønt enige om at det var på tide å flytte ut fra 3. etasje med valpene når jula kom så 1. januar flyttet jeg til småbruket Rom i Hobøl. Her ble jeg fram til 2009.

Det siste kullet til Lotta er etter Cassatas Quickly Quintus. Ut av dette kullet ble Daisy valgt ut som fortispe og hun fikk et langt og lykkelig liv hos Astrid Christensen. Daisy fikk to kull, hvorav P. Virginia, Nemi ble igjen i det første og P. Bullet In The Sky, Nuppa i det andre. Nemi og Nuppa fikk etterhvert gode liv som familiehunder 💔

I dag har jeg Bella etter Nuppa og hennes døtre Woopi og Tixi. Etter Woopi har jeg Pontus, Heddda, Vikki og Kelly. Jeg bruker ofte hannunder i de andre nordiske landene og er stadig på nye langturer med løpne tisper🤪 

I 2018 fikk jeg en artig liten skrue i hus. Jeg fikk en Border Terrier tispe fra Rainstoe kennel, Monica Andersson, på forvertsavtale. Da fikk jeg den beste tispa i kullet ;-) Hun er nå 3 år og hun er en fantastisk hund i liten kropp. Hun takler labbegjengen på strak fot og er bare snill og god. Stabil i alle situasjoner og elsker å jobbe. Vi har nå startet opp med Barn Hunt og hun forstod poenget på første forsøk. Se hennes side for mer informasjon.

I år 2000 kjøpte jeg hest. En fullblodshoppe ved navn Mount Venus. Hun ble bedekket med Zalmiack Firfod og føllet ble NV Rom Tikka. Tikka har vært en aktiv feltrittshest, vært på landslaget og har startet EM med Ellen Kristina Hynne. Nå er hun pesjonert som konkurransehest og storkoser seg som avlshoppe isteden. Takk til Ellen for at hun passer så godt på Tikka💔 Kjempestolt oppdretter!!!

Sånn i tillegg til hundene har jeg tatt en bachelor i mikrobiologi med fordypning i genetikk ved Nmbu. Jeg har også Hovedfagskurs for Hest samt for Hund og Katt. Jeg har også gått dverse kurs i regi av NKK. Jeg har bl.annet gjennomført NKK sine oppdretterkurs.

De senere årene har jeg etterutdannet med til Atferdsterapeut ved Nmbu. 6 av 6 kurs er fullført og med bestått eksamen.

I tillegg fikk jeg sønnen min Gustav i desember 2010 og datteren min Ada i 2012. Med barn i huset blir det liv og røre men de elsker hundene og valper blir godt preget ❤😀

Til nå har jeg hatt sånn ca 36 valpekull siden starten i 1997  ;-)

Gustav påsken 2018

Gustav påsken 2018

Del denne siden